Lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen mittaus ja käytönohjaus

Lääkinnälliset hoitosukat

Hoitosukkien käytön idea ja teho perustuu niiden myönteiseen vaikutukseen verenkiertoon. Oikea paine ja oikein valmistettu tuote, jossa paine asteittain vähenee polvea kohden, kiihdyttää verenkiertoa ja estää jalkojen turpoamisen. Hoitosukat sopivat esim. henkilöille, joilla ongelmana on jaloissa turvotus, suonikohjut, veritulpat ja säärihaavat, terveille henkilöille jotka istuvat tai seisovat paljon, raskaana oleville, urheilijoille, sekä leikkauksen jälkeiseen hoitoon.

Hoitosukkien- ja hihojen mittaus

Lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen sekä muiden painevaatteiden mittaus on tärkeää oikeanlaisen tuotteen löytämiseksi. Mittaus tehdään aina aamupäivällä tai levänneeseen raajaan.

Tarvittaessa tuote sovitetaan sekä ohjataan apuvälineet tuotteen pukemiseen ja riisumiseen.

Hoitosukat suositellaan mitattavaksi/uusittavaksi 6kk välein, näin varmistetaan että riittävä hoitotaso saadaan ylläpidettyä. Varaa aika myös jos sukkasi tuntuvat epäsopivilta.

Toimimme Mekalasin mittauspisteenä HUS sopimustuotteille. Jos olet saanut maksusitoumuksen hoitosukkiin tai hihoihin, niin varaa aika puhelimitse. HUS edellyttää tukituotteiden mittausta 6kk välein. 

Varaa aika:

040 576 2010
Nettiajanvaraus

Teemme mittauksia myös kotikäynteinä